beats by dre cheap

Ne sudi brzo ljudima

Ušao je hirurg u bolnicu poslije hitnog poziva da izvrši operaciju nad bolesnikom. Promjenio je svoju odjeću i pripremo se za operaciju. Prije ulaza u operacionu salu ugledao je oca od ovog bolesnika kako hoda tamo-ovamo hodnikom ispred sale. Vidio je da ljut i čim je otac njega vidio počeo je galamiti na njega i ružiti ga zašto kasni, govoreći: “Zar ne razumiješ da je život mog sina u opasnosti?” “Zar nemaš osjećaja odgovornosti?” Doktor se nasmješi i reče: “Izvini nisam bio u bolnici i došao sam odmah čim sam dobio poziv, smiri se i daj mi da odradim svoj posao i uzdaj se na Allaha.”
-”Hoćeš da se smirim? Koliko si bezosjećajan… da je život tvoga sina u pitanju ti bi se smirio? Šta ćeš raditi ako umre tvoj sin?”
Doktor se nasmija i reče: “Reči ću kako je rekao Allah, subhanehu we te’ala: ‘One koje kada ih kakva nevolja zadesi samo kažu: ‘Mi smo Allahovi i mi ćemo se njemu vratiti!’ (prevod značenja 2:156)”
Dalje nastavi doktor: “Brate moj doktor ne može da produži život niti da ga skrati. Allah je taj koji daje život i smrt, a na nama je da se trudimo. Tvoj sin je u teškoj situaciji, a ako mu se šta desi, reci ono što sam ja proučio u ajetu. Boj se Allaha i idi u mesdžid klanjaj i dovi Allahu da ti spasi sina”, a otac odgovori: “Lahko je tebi, nisi ti u pitanju!”
Doktor uđe u salu i poče operirati. Nakon nekoliko sati doktor izađe i reče čovjeku: “Hvala Allahu operacija je uspješno prošla, izvini, ali ja žurim, neka ti sestra kaže ostale detalje.”
Otac je pokušavao da pita doktora nekoliko pitanja, ali je ovaj žurio i nije odgovorio. Poslije nekoliko minuta izađe sestra i upitaše je kakav je ovo oholi doktor, nije htio odgovoriti. Sestra poče plakati i reče: “Doktorov sin je preselio jučer i on je pripremao za njega njegov ukop, ali smo ga mi nazvali pa je odmah došao, zato što nemamo drugog hirurga sem njega i sad je žurio da stigne na dženazu svoga sina. On je zaboravio svoju tugu da bi spasio tvoga sina.”

Priredio: Hazem Issa Badareen

Obrada: islam-iman.com

ehlen we sehlen
http://islamrose.blogger.ba
16/05/2012 01:20